2013. szeptember 20.

6 ok amiért
...érdemes chia magot fogyasztani
Az utóbbi időben a gabonák egy kicsit lekerültek a sláger ételek toplistájáról, mert a paleo őrület nem igazán tesz különbséget gabona és gabona között. Pedig ez a mag megér egy kis figyelmet. A gabonák közül például ez az egyetlen, amit nyersen is fogyaszthatunk.


 1. Igen magas a magnézium tartalma - a magnézium segít ellazítani a merev érfalat, aminek következtében kevesebbet fáj a fejünk, csökken a magas vérnyomás és az esélyünk egy sztrókra.
 2. 10x több omega-3 zsírsav van benne, mint a lazacban - az omega-3 zsírok teszik ki az agyunk 25-35%-át, valamint a szem retinájának 50-60%-át, aminek a látásélesség szempontjából van jelentősége. Fokozott bevitele megelőzi a szív- és érrendszeri bajokat, segíti a tanulást, javítja az agyműködést.
 3. 9x több antioxidáns, mint a narancsban - a mindennapi városi élet és az irodai munka amúgy is igényel némi extra antioxidánst, aminek ez természetes forrása.
 4. 5x több vas mint a spenótban
 5. 5x több kalcium, mint a tejben 
 6.  3x több elemi rost, mint a korpában - a beleinkben élő és az immunrendszerünk állapotáért felelős baktériumok fő táptalaja a vízoldékony rostok, amiből rengeteg van a chia magban.                                                                                                                                                                                                                                                                 Ajánlom figyelmébe a FÖNIXAGRO Kft. Gyümölcs- és zöldségpor keverékeit, melyek közül több is tartalmaz nagyobb mennyiségben chia magot:
  C1: sárgarépa, cékla, chia mag, banán, almarost                                                                     C2: almarost, chia mag, banán, papaya                                                                               
  C3: almarost, chia mag, banán, gránátalma
  C4: zeller, csicsóka, cékla, chia mag, paradicsom, fokhagyma
  200g-os keverékek 6.500,--os áron kaphatóak. Részletek: www.fonixagro.hu   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése